Home > Tuinvaria

Tuinvaria

Onder Tuinvaria bieden wij u een scala aan tuininformatie. Van praktische tuintips tot achtergronden. Regelmatig breiden wij dit uit met nieuwe tuingerelateerde artikelen.

 • Bloembollen

  Met bloembollen haalt u meer uit uw tuin. Wanneer in het vroege voorjaar de planten er nog wat beteuterd bij staan, kondigen uitbundig bloeiende bolgewassen een nieuw voorjaar aan. In deze publicatie leest u hoe u het beste kunt omgaan met bloembollen.

  Lees artikel; Bloembollen in de tuin

 • Bollen en knollen

  Veel mensen kennen de uitdrukking “geen knollen voor citroenen kopen”. Je niets wijs laten maken wat niet klopt.Wat nu het verschil is tussen een bol en een knol, daar moeten velen het antwoord schuldig blijven. Daarom in dit artikel de uitleg over het verschil.

  Lees artikel; Verschil bol en knol

 • Vogels in de tuin

  Vanachter het raam met een kopje thee kijken naar al het vogelleven in uw tuin. Makkelijker kan het niet. Hoeveel vogels er in uw tuin zingen, broeden en eten hangt helemaal af van u als gastheer. Vogels zoeken in de tuin geborgenheid, voedsel en een plek om te nestelen. U kunt ze dat allemaal geven, zelfs in de kleinste tuin.

  Artikel in ontwikkeling

 • Vlinders in de tuin

  Van een wonderbaarlijke schoonheid. Zo zouden wij het proces willen noemen waarin een rups, via het stadium van pop uitgroeit tot een prachtige vlinder. Ieder jaar kondigen vlinders met hun kleurenpracht de lente aan. Het is genieten van hun “ballet” op de wind. Je zou ze meer willen zien, maar het zijn passanten.

  Artikel in ontwikkeling