TUINVERLICHTING: EEN BELANGRIJK ONDERDEEL BIJ TUINAANLEG

U laat een nieuwe tuin aanleggen of bent van plan uw bestaande tuin te renoveren, waar moet u allemaal aan denken? Tuinverlichting is een nog vaak vergeten onderdeel bij het aanleggen of renoveren van een tuin terwijl goede tuinverlichting juist zoveel kan betekenen voor uw tuin! Naast dat u met goede tuinverlichting de tuin in de avond en op donkere dagen een mooi aanzicht geeft zorgt het tevens voor veiligheid. Denk hierbij aan een verlichte oprit of wandelpad richting de voordeur, tevens schrikt het inbrekers af.

Bij de aanleg of renovatie van een tuin is het belangrijk om vooraf te weten waar de bekabeling moet lopen. Bij Allure Tuinen denken wij daarom altijd voorafgaand aan de tuinrenovatie of -aanleg na over het verlichtingsplan. We vertellen er in dit blog graag wat meer over.

Waar moet u rekening mee houden bij de keuze in tuinverlichting bij een tuinrenovatie?

De basis van een tuinrenovatie van een bestaande tuin of de aanleg van een nieuwe tuin start altijd met een tuinontwerp. Als duidelijk is wat de indeling van de tuin wordt en waar de bomen, borders, hagen, paden, etc. gesitueerd zijn gaan we aan de slag met het verlichtingsplan. We bekijken wat de zichtlijnen zijn vanuit uw woning, het loungegedeelte in uw tuin en/of bijvoorbeeld de oprit. Welke bomen, paden of beplanting moeten uitgelicht worden en op welke wijze? Met een uitgebreid assortiment aan grondspots, staande lampen, wandlampen en diverse andere type tuinverlichting maken onze hoveniers een voorstel voor iedere locatie in de tuin.

Onze hoveniers kunnen zelfs een proefopstelling maken in uw tuin. Met onze demokoffer van In-Lite kunnen wij laten zien wat de mogelijkheden zijn van tuinverlichting in uw tuin zodat u de juiste keuze kunt maken bij het aanschaffen.

In-Lite: hét tuinverlichtingsmerk van onze hoveniers!

Dit kwalitatieve tuinverlichtingsmerk van Nederlandse bodem bestaat al meer dan 20 jaar, is zeer innovatief en heeft een uitgebreid assortiment. Door jarenlange ervaring hebben onze hoveniers al veel voorbij zien komen op het gebied van tuinverlichting. Meer dan eens zagen zij teleurstellende systemen waarbij tuineigenaren al na enkele maanden met een niet werkend verlichtingssysteem opgescheept zaten. Niet voor niets werken onze hoveniers daarom bijna uitsluitend met In-Lite tuinverlichtingssystemen.

In-lite buitenverlichting kan zowel in pergola’s, tegels, houten terrassen en zelfs in trappen kan de verlichting geïntegreerd worden. In-lite buitenverlichting is gebaseerd op 12 Volt laagspanning en is hierdoor eenvoudig en veilig te installeren. Tevens is uitbreiding met extra verlichting door het innovatieve systeem van In-Lite makkelijk uit te voeren.  Deze tuinverlichting is duurzaam want er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Met 5 jaar garantie is In-Lite een betrouwbaar merk waar onze hoveniers graag mee werken. Standaard wordt het verlichtingssysteem voorzien van een schemerschakelaar en is uit te breiden met een bewegingsmelder. De lampen van In-Lite zijn tevens aan te sturen via een app op je smartphone, optimaal gebruikersgemak dus!

Populaire collecties van In-Lite zijn: FUSION grondspots, NERO grondspots, LIV staande lampen, WEDGE wandlampen, ACE wandlampen en de SCOPE richtspots.

Geen tuinrenovatie, wel nieuwe tuinverlichting aanbrengen in een bestaande tuin?

Het prettige aan het In-Lite systeem is dat het ook gemakkelijk toepasbaar is in reeds aangelegde tuinen. Als u niet op zoek bent naar een tuinrenovatie, maar wel verlichting wilt laten aanleggen dan kunnen onze hoveniers ook alleen een verlichtingsplan maken en dit vakkundig aanleggen in en op bestaande borders, schuttingen en tegels.

Hoe kunnen wij uw helpen met goede tuinverlichting?

Bent u op zoek naar nieuwe tuinverlichting? Wilt u zowel overdag als ’s avonds kunnen genieten van uw tuin? Onze hoveniers denken graag mee, maken een tuinverlichtingsplan op maat en leggen het op de juiste wijze aan zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Neem contact op met één van onze specialisten om een afspraak te maken.