TUINTIPS: VERSLA DE DROOGTE MET WATERGEVEN!

Tijdens aanhoudende droogte hebben de planten in uw tuin extra aandacht nodig. Welke (vaak simpele) oplossingen zijn er zoal? Hieronder vindt u diverse handige tips van onze hoveniers. Mocht u toch persoonlijk advies willen ontvangen voor u tuin dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze specialisten.

7 tips

1. Geef ’s avonds water. Overdag water geven in de volle zon kan namelijk leiden tot brandgaten in de beplanting. Wilt u toch overdag water geven? Zorg dan dat alleen de grond besproeid wordt en niet het blad van de planten.

2. Voor planten in potten is bij aanhoudende droogte één keer per dag water geven zeker aan te raden. Doe dit voor planten in de volle grond echter niet, deze worden anders te lui. Planten in de volle grond moeten juist op zoek gaan naar water dieper in de grond en kunnen wat langer zonder water.

3. Bemest tweemaal per jaar de grond in potten en borders want deze raakt anders uitgeput. Een deel van de mest wordt gebruikt door de plant maar door het water geven spoelt er ook een deel weg.

4. Sta versteld van de kracht van de natuur. Gras kan er bijvoorbeeld enorm dor, bruin en geel uitzien, maar zodra er weer regen valt trekt dit snel weer bij. Gras is een plantje met een enorme veerkracht en daarom is het niet nodig om iedere dag het gazon water te geven.

5. Dek de grond in de borders af met organisch materiaal. Denk hierbij o.a. aan houtsnippers, boomschors en cacaodoppen. Hierdoor droogt de grond minder uit (door minder directe verdamping en minder directe hitte op de grond) waardoor de grond langer zijn vocht vasthoudt. Een groot voordeel hierbij is dat de grond ook direct wordt voorzien van organisch materiaal. Dit verteert langzaam en geeft uiteindelijk voeding aan het bodemleven.

6. Zorg dat het beplantingsplan op orde is. Als de border goed vol staat en de planten op elkaar aansluiten geeft dit een fraai en kleurig beeld. Op deze manier krijgt de zon en de warmte tevens minder kans om de bodem op te warmen en daardoor water te laten verdampen.

7. En wat dacht u van een simpele regenton? Zo kunt u gemakkelijk 80 liter schoon regenwater opvangen en gebruiken om de planten water te geven. Er zijn diverse modellen van groot tot klein te koop. Ook zijn er leuke, kleine en slim te monteren modellen in trendy kleuren.

Hulp nodig bij uw tuinonderhoud?

Twijfelt u over de juiste beplanting in uw tuin? Wellicht is het dan een mooi moment om eens met één van onze hoveniers te praten over het uitbreiden of aanpassen van de borders en overige beplanting in uw tuin. Het mooie neveneffect van veel planten in de tuin is dat het helpt om de bijen, hommels en andere insecten van voedsel te voorzien. Door het aanbrengen van diverse plantensoorten draagt u bij aan het stimuleren van biodiversiteit en duurzaamheid.

Ook kunnen wij het tuinonderhoud volledig of deels uit handen nemen met een tuinonderhoud contract. Wij helpen u voor tuinonderhoud in de regio Den Haag en Westland graag!

Wij wensen u veel tuinplezier en als u vragen heeft neem dan gerust contact op met één van onze professionals!

Stads tuin - Allure Tuinen
Villa Tuin Allure Tuinen