Tuinontwerp: dé basis voor een exclusieve tuin!

Met een goed doordacht tuinontwerp heeft u jarenlang plezier van uw tuin. Om alle wensen en ideeën die u heeft voor uw tuin te vertalen naar het gewenste eindresultaat is een goed tuinontwerp essentieel. Bij een goed tuinontwerp wordt er namelijk niet alleen gekeken naar waar er een terras komt en waar een border. Nee, een goed tuinontwerp gaat verder dan alleen vlakverdeling.

Waarvoor dient uw tuin?

Hoe wilt u uw tijd het liefst spenderen in de tuin? Is met hele gezin en/of vrienden uitgebreid kunnen dineren belangrijk of bent u juist op zoek naar knusse plekjes om te ontspannen? Heeft u jonge kinderen en zullen de wensen komende jaren gaan veranderen? Wat voor stijl tuin wordt u blij van? Dit en vele andere vragen wordt besproken tijdens een tuinontwerpproces. Tevens wordt er gekeken naar de technische aspecten van uw tuin én de omgeving van u tuin. Hoe valt de zon in de tuin gedurende het jaar? Hoe ziet de bodem eruit? Welke zichtlijnen vanuit de woning zijn belangrijk? U merkt het al; een ontwerpproces is een veelomvattend geheel! Bij Allure Tuinen snappen wij dat en werken wij daarom samen met ervaren tuinontwerpers. Vraag aan onze specialisten wat voor uw tuin de beste aanpak is.

Hoe ziet een tuinontwerpproces eruit?

Tijdens een kennismaking met één van onze hoveniers wordt uw wensen en ideeën besproken. Vanuit daar kijken wij wat voor uw tuin de beste aanpak is. Bij Allure Tuinen willen we niet zo snel mogelijk een tuin aanleggen, maar bekijken we  liever eerst de juiste aanpak zodat wij echt dé tuin aanleggen waar u vele jaren met veel plezier en tevredenheid gebruik van gaat maken. Wij gaan daarom met de tuinontwerpers aan de slag om alle wensen en mogelijkheden rondom uw tuin uit te werken tot een voorlopig tuinontwerp. Dit ontwerp wordt aan u gepresenteerd in 2D en 3D zodat u een goed beeld krijgt van hoe uw wensen en de ideeën van de tuinontwerper er uit gaan zien in uw nieuwe tuin. Daarnaast zijn referentiebeelden van de beplanting toegevoegd, is een verlichtingsplan opgenomen en zijn alle overige onderdelen die voor uw tuinontwerp van toepassing zijn gebundeld in een overzichtelijk boekwerk.

Tijdens en na deze bespreking heeft u de tijd om feedback te geven zodat het voorlopig ontwerp uitgewerkt kan worden tot een definitief ontwerp. Tijdens dit laatste proces zal uw contactpersoon van Allure Tuinen tevens aan de slag gaan om een offerte voor de uitvoer te gaan maken. Zo weet u exact wat de uitvoer van uw nieuwe tuinontwerp gaat kosten en dat wij binnen budget blijven. Bekijk ook onze tuinontwerp-pagina voor meer informatie over tuinontwerpen.

Een duurzaam tuinontwerp

Naast mooie tuinen vinden we het bij Allure Tuinen ook belangrijk dat uw tuin duurzaam is. Dit houdt onder andere in dat wij ervoor zorgen dat we een tuin aanleggen die u over 10 jaar nog steeds mooi vindt én dat de gebruikte materialen een lange levensduur hebben. Duurzaamheid met betrekking tot het milieu en biodiversiteit vinden wij ook belangrijk. Daarom zijn wij partner van NL Greenlabel. Eén van de producten die mede door NL Greenlabel is ontwikkeld is het NL Tuinlabel.

Met een NL Tuinlabel tuin draagt u bij aan een betere wereld

Zoals bekend gaat het niet goed met de biodiversiteit in Nederland (en de wereld) en zijn we met elkaar verantwoordelijk voor de verder achteruitgang van de biodiversiteit in ons land. Ongeveer 70 procent van de Nederlanders beschikt over een tuin en kan daarmee dus bijdrage aan een betere biodiversiteit leveren. Met een groene en duurzame tuin kunt u helpen bij een omkeer in de biodiversiteit. Een tuinlabel om duurzaamheid meetbaar te maken, is daar een handig hulpmiddel bij.

  • Uw tuin creëert een gezonde, natuurlijke leefomgeving;
  • Er wordt regenwater opgevangen t.b.v. borderbeplanting dus is er minder drinkwater-verspilling;
  • Uw tuin zorgt direct voor meer biodiversiteit. Vlinders en bijen die zorgen voor bestuiving van gewassen, maar ook vogels en andere (zoog)dieren geeft u de ruimte om te (over)leven;
  • U koelt de omgeving door toepassing van groen.

Lees meer over hoe Allure Tuinen omgaat met duurzaamheid en wat hier bij komt kijken in de praktijk op onze duurzaamheidspagina.

Wilt u ook een uniek tuinontwerp voor uw tuin?

Onze specialisten helpen u graag om ook in uw tuin een unieke groene oase te creëren. Natuurlijk gebeurt dit binnen de wensen die u heeft voor uw tuin en de technische mogelijkheden. Op deze wijze creëren wij een tuin waar u jarenlang van kunt genieten, wel zo duurzaam! Tevens betekent het niet dat een duurzame tuin veel onderhoud vergt of duur is in de aanleg. Met de nieuwste technieken en vaak simpele oplossingen komen we al een heel eind.

U zult versteld staan hoe gemakkelijk het is om met een goed tuinontwerp ook uw tuin naar wens aan te pakken. Op deze manier geniet u met een extra goed gevoel van uw nieuwe tuin!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een persoonlijk tuinontwerp en onze werkwijze? Neem dan contact op met één van onze specialisten!