TUINONTWERP MET HOOGTEVERSCHILLEN

Deze mooie villatuin ligt op een oude duinrug, hierdoor is er een groot natuurlijk hoogteverschil aanwezig in de voortuin. Dit is dan ook een belangrijk element geworden in het ontwerp. In plaats van een geleidelijke afloop zijn er terrassen toegevoegd. Deze terrassen worden begroeid met planten en hier doorheen lopen twee trappen.

De uitgangspunten van dit tuinontwerp

Het belangrijkste uitgangspunt voor dit ontwerp was dat het ontwerp van de tuin de woning zou versterken en vice versa. Dat wordt onder andere bereikt d.m.v. materiaal- en kleurkeuze. Echter, het sterkste element om dit te bereiken is vijver en diens vorm. De vijver volgt namelijk dezelfde vorm als de uitbouw van de woning. Deze ligt in een L-vorm over de woning heen en bestaat aan de voorkant uit een volledige raampartij. Deze L-vorm is doorgelegd in de vijver.

De tuin moet door het hele gezin in gebruik genomen kunnen worden. Daarom is er een trapveldje toegevoegd waar tevens een afdekbare trampoline in staat. Naast het veld is nog een extra terras opgenomen waar de kinderen kunnen spelen en relaxen.

De achtertuin als comfortabele outdoor zitkamer

In de achtertuin was het van belang dat er met een grote groep comfortabel buiten gezeten kon worden. Daarbij moest ruimte overblijven om te barbecueën en uitgebreid te eten. De cortenstalen bakken verdelen de ruimte en zorgt voor speelse hoogteverschillen. In de voortuin worden de hoogteverschillen opgevangen door cortenstalen platen, terwijl in de vlakke achtertuin hoogteverschillen juist gecreëerd worden.

Op deze portfolio-pagina vindt u foto’s van deze gerealiseerde tuin.

Bent u op zoek naar hoogwaardig tuinontwerp?

Het belangrijkste uitgangspunt voor dit ontwerp was dat het ontwerp van de tuin de woning zou versterken en vice versa. Iedere woning is anders, iedere tuin is anders en iedere wens van de bewoner(s) is anders; een hoogwaardig tuinontwerp helpt om vooraf alle mogelijkheden en ideeën te inventariseren. Door een goed doordacht ontwerp te laten maken door een tuinarchitect zorgt u ervoor dat uw villatuin volledig voldoet aan uw wensen en het eindresultaat al uw verwachtingen overtreft! Onze hoveniers werken graag aan de hand van een gedegen tuinontwerp en begrijpen wat de tuinontwerper bedoeld heeft in zijn of haar plan. Waar nodig overleggen we tijdens de uitvoer met de tuinarchitect of tuinontwerper, samen komen we tot het beste eindresultaat.

Neem contact op met één van onze groenadviseurs voor een offerte op maat.