TUINONTWERP PARK STADSTUIN DEN HAAG

Deze ruime stadstuin ligt aan de rand van het centrum van Den Haag. De bestaande bomen die in deze tuin karakter geven zijn in het ontwerp door House of Green natuurlijk behouden. Door de cortenstalen elementen en het realiseren van looppaden rondom brede ronde borders geeft deze tuin een parkachtig gevoel.

Over deze luxe parktuin in Den Haag

De prachtige hoge bomen geven privacy en houden het zicht weg van de omliggende hoge bebouwing. Het gebruik van cortenstaal geeft een mooi contrast met de (wintergroene) planten en de lichte castle grind van het pad. Met betrekking tot plantkeuze is er niet alleen op bloemkleur geselecteerd, maar ook de ‘textuur’ van de beplanting was van groot belang. Zo zijn er planten gekozen met uiteenlopende bladstijlen. Daarnaast zijn er siergrassen toegepast om meer variatie aan te brengen. De heesters moeten zich nog verder ontwikkelen. Er zijn diverse zitlocatie gecreëerd om van de zon te genieten én in de schaduw voor de nodige verkoeling.

Het pad volgt de logische looplijn van de woning naar de toegangspoort achterin de tuin. Door deze in een sierlijke organische vorm te leggen wordt er een parkachtige sfeer gecreëerd, zeker in combinatie met de volgroeide bomen. Door borders te creëren met een verhoogde cortenstalen rand worden de vloeiende lijnen nog eens extra geaccentueerd. De tuinrenovatie heeft daardoor als resultaat een prachtige dieptewerking.

Lees hier meer over dit project.