STRAKKE TUIN IN ZOETERMEER

In de oude situatie was dit een kale en ommuurde tuin die het karakter van dit bijzondere huis geen eer aan deed. De opdracht was om deze tuin met strakke lijnen groener en vriendelijker te maken.

Een doordacht beplantingsplan

Grote tegels hebben plaats gemaakt voor fijnere klinkerbestrating en er is middels een doordacht beplantingsplan inclusief waterpartij een bijzondere indeling gerealiseerd die in lijn is met de architectuur van deze woning. Wilt weten wat een beplantingsplan inhoudt en waarom een goed beplantingsplan essentieel is voor een langdurig groenblijvende tuin? Neem contact op met één van onze groenspecialisten, zij vertellen u graag meer over beplantingsplannen en waar u rekening mee moet houden.

Welke elementen vindt u terug in een strakke tuin?

Een strakke tuin bestaat vaak uit rechte lijnen en weinig uitbundig kleurende beplanting. In het beplantingsplan van een strakke of moderne tuin wordt daarom rekening gehouden met het uiterlijk van de gekozen beplanting in alle seizoenen. Dit betekent echter niet dat een strakke tuin niet uitbundig groen kan zijn! Door het groen te plaatsen in afgebakende vakken of gebruik te maken van rechthoekige plantenbakken wordt het strakke karakter geaccentueerd terwijl er toch voldoende beplanting toegepast kan worden.

Rechthoekige waterpartijen en vijvers

Rechtlijnige waterpartijen en vijvers geven strakke tuinen een extra chique uitstraling. In deze tuin vormt de rechthoekige vijver een aangename opdeling van het vierkante oppervlakte van de tuin.

Wilt u meer informatie over de aanleg van een strakke tuin in de regio Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorburg, Westland, Voorschoten, Leiden en Rotterdam? Neem dan contact op met een van onze hoveniers of groenspecialisten!