STOERE STADSTUIN AAN HET WATER IN AMSTERDAM IJBURG

De juiste aanpak voor een tuin rondom een nieuwbouwwoning

Tuinaanleg rondom een nieuwbouwwoning vergt altijd extra inzicht en planning. Hoe ziet de opgeleverde grond eruit? Hoe is de bereikbaarheid na de oplevering? Vragen als deze moeten vooraf geïnventariseerd worden en kwamen ook voor deze tuin aan het water in Amsterdam IJburg naar voren. De tuinontwerper is dus al in een vroeg stadium begonnen met het ontwerp van de tuin. Het ging hierbij om zowel de oprit en voortuin als de achtertuin en dakterrassen die deze woning rijk is. De relatief kleine stadstuin heeft door een uitgekiend ontwerp toch veel gebruiksgemak en meerdere lounge- en dinerplekken gekregen. Zelfs voor de hond is er ruimte om te ontspannen! ;D

Stoere tuinelementen

In deze tuin is met veel stoere elementen gewerkt, o.a. cortenstaal maatwerk elementen en tevens een volledig op maat gemaakte cortenstalen buitenkeuken. Dit alles is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de firma Buitelaar Metaal.

Voor de tegels is in de achtertuin gekozen voor 80×80 keramische tegels. Alle houtwerken zijn uitgevoerd in duurzaam hardhout. Lees meer over het gebruik van duurzaam materiaal op onze duurzaamheidspagina.

In de voortuin is er waterpasserende halfverharding gebruikt zodat overtollig regenwater gemakkelijk in de grond verdwijnt. Hierbij hebben we Castle grind gebruikt. Daarnaast hebben we veel wintergroene beplantingen toegepast waardoor de tuin ook in het najaar en winter groen is en gezellig blijft om in te verblijven.

Tot slot: het mooiste blijft toch echt het uitzicht op het water, oordeelt u hieronder zelf maar!

Ben u ook op zoek naar een moderne tuin met een stoere uitstraling?

Onze groenspecialisten denken graag met u mee! Van een moderne villatuin aan de rand van Den Haag tot een stoere stadstuin aan het water in Amsterdam, niets is te gek voor de hoveniers van Allure Tuinen! Met onze jarenlange ervaring en opgeleide vakhoveniers brengen wij ieder tuinproject tot een verbluffend eindresultaat. Tevens adviseren wij met House of Green samen ook over de juiste design tuinmeubelen die uw tuin helemaal af maken! Neem contact op met één van onze hoveniers voor meer informatie.