Project omschrijving

STADSTUIN IN DEN HAAG

Een speelse stadstuin was de wens en dat speelse nemen we letterlijk! Deze stadstuin hebben we naar ontwerp van House of Green omgetoverd tot een speelparadijs voor het hele gezin. Voor de kinderen is er een op maat gemaakt klimtoestel geplaatst en voor de ouders is de trampoline geen doorn in het oog meer. Vanuit het ruime terras aan de voorzijde van de tuin hebben de ouders zicht op de spelende kinderen.

Door het gebruik van veel houten elementen en een groene afscheiding tussen het terras en het speelgedeelte heeft de tuin een warme uitstraling gekregen. De trampoline is makkelijk te vervangen door extra groen zodra de kinderen ouder worden.

Voor de tuinrenovatie van een oude stadstuin komen andere uitdagingen kijken dan bij een nieuwbouwtuin of tuin buiten de stad. De bereikbaarheid, bestaande onderdelen zoals schuren en overkappingen die verwijderd en afgevoerd moeten worden, al dan niet met een hijskraan als er geen achterom is, zijn zaken waar wij rekening mee houden. Door vooraf de gehele situatie in kaart te brengen plannen wij de afvoer van oude materialen en aanvoer van alle nieuwe zware materialen als tegels op één moment zodat we zo (kosten-)efficiënt kunnen werken bij de renovatie van de tuin.

Wilt u uw stadstuin naar een hoger niveau tillen?

Van binnentuin op het noorden, tot een zonnige stadstuin met weinig verkoeling, Allure Tuinen neemt de uitdaging graag aan! Met diverse verticale groenoplossingen en creatieve ideeën van de tuinontwerpers maken we de stad een stukje groener! Onze hoveniers werken voor de renovatie en aanleg van stadstuinen dagelijks in de regio Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorburg, Westland, Voorschoten, Leiden en Rotterdam. Neem contact op met één van onze hoveniers voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw persoonlijke stadstuin.

Naar projectenoverzicht