Project omschrijving

SPORTIEVE TUIN IN DEN HAAG

Crossfit in de achtertuin

Een crossfit ruimte nodig in uw tuin? Geen probleem voor onze hoveniers! Voor deze ruime tuin rondom een nieuwbouwwoning was één van de wensen dat er in de tuin een praktische sportruimte gesitueerd zou worden. Wel uit het zicht van de woonkamer want vanuit daar kijken de bewoners graag uit op een groene oase. De crossfit-ruimte is daarom netjes aan zijkant gesitueerd.

De indeling van de tuin

Door verschillende tuinkamers te creëren, waaronder één met een waterschaal als middelpunt waar men vanuit de woonkamer op kijkt, wordt aan alle eisen voldaan. In het midden van de tuin hebben we een aluminium pergola geplaatst met een schaduwdoek op maat erin. De aluminium pergola’s zijn onverwoestbaar en in iedere kleur en maat geproduceerd, dit zorgt ervoor dat onze hoveniers altijd een perfect passende pergola kunnen plaatsen. Grote corten-stalen plantenbakken zorgen voor een speels effect door het groen wat hoger te plaatsen en extra op te laten vallen tegen de Schellevis tegels en de corten-stalen randen.

Waterdoorlatende bestrating op de oprit

De oprit is gemaakt met waterdoorlatende bestrating van Marlux dat door het open karakter erg goed bijdraagt aan een betere afvoer van hemelwater. Het geeft een speels en vriendelijker karakter dan dichte tegels en is stevig genoeg om overheen te rijden en auto’s op te parkeren. Win-win dus!

Tuinverlichting

Zowel de oprit als de tuin worden op meerdere plekken mooi uitverlicht met In-Lite tuinverlichting. Door op de juiste wijze met de juiste type spots de tuin uit te lichten krijgt deze tuin nog meer diepte en een prettig aanzicht vanuit de woonkamer. Lees hier meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van goede tuinverlichting.

Tuinontwerp door: House of Green.

Naar projectenoverzicht