ROYALE STADSTUIN DEN HAAG

Met de tuinrenovatie van deze grote stadstuin in Den Haag  hebben we de oude situatie, welke gekenmerkt werd door veel ongestructureerd groen en een groot rechthoekig stenen vlak, kunnen omzetten naar een heel nieuw aanzicht. De bewoners wilde een originele tuin met voldoende ruimte voor het hele gezin om te relaxen en genieten, maar ook voldoende bergruimte voor o.a. de surfboards en tuinspullen.

Tuinbank op maat en nieuwe schuttingen

Op meerdere delen van de tuin was een nieuwe schutting nodig, deze is gemaakt van Bankirai hardhout. Een op maat gemaakte schuur is in dezelfde houtsoort gecreëerd. Door de detaillering van de plankrichting gaan de schutting en de schuur in elkaar op. Zo wordt het één element door de gehele tuin. Aan de rechterzijde bestaat de erfafscheiding uit een wilgentenenschutting.

Tussen de nieuwe schutting en schuur is een maatwerk tuinbank opgenomen. De verticale delen van de bank en de plantenbakken zijn van cortenstaal. Dit materiaal heeft een warme kleur en combineert mooi met het hout en de grijze tegels.

De Ginkgo Biloba boom bij de bank is behouden en markeert de zitruimte. Door het plaatsen van een Acer Palmatum aan de rechter voorzijde van de tuin ontstaat er een gebalanceerd beeld. Het geeft de tuin rust en een mooie gelaagdheid.

Subtiele tuinverlichting

Door het aanbrengen van subtiel geplaatste tuinverlichting is het in deze luxueuze stadstuin ook fijn vertoeven in de avond of op donkere winterse dagen prettig om vanuit de woonkamer naar te kunnen kijken. De tuin is nu echt verlengstuk van de woning!

Neem voor meer informatie over een tuinrenovatie of het aanbrengen van tuinverlichting in de regio Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorburg, Westland, Voorschoten, Leiden en Rotterdam. Neem contact op met één van onze hoveniers voor meer informatie over de realisatie of het juiste onderhoud van een stadstuin.

Tuinontwerp door: House of Green.