LUXE RENOVATIE STADSTUIN DEN HAAG

In Den Haag hebben de bewoners van deze prachtig historische woning eerst binnen helemaal verbouwd en vervolgens was de voor- en achtertuin aan de beurt voor een volledige tuinrenovatie. Door House of Green is er gestart met het maken van een ontwerpplan om in deze relatief kleine tuin alle wensen te implementeren. Tijdens de ontwerpfase heeft een specialist van Allure Tuinen geadviseerd m.b.t. de houten berging op maat.

Luxe uitstraling

De bewoners wilden graag een sfeervolle tuin met een luxe uitstraling, passend bij de woning en het interieur. In de tuin moest ruimte zijn om te eten, te loungen én om tafeltennis te spelen.

Ook wilden ze graag een bergruimte voor diverse tuinspullen en de tafeltennistafel. De lichtspots op de wanden geven tevens een luxe uitstraling en meer diepte aan de tuin en zelfs de kat heeft nu een plekje in de spotlight 😉

Berging op maat

Om de beschikbare ruimte van de tuin goed te benutten is er een luxe berging ontworpen van dubbel rhombus-profiel-planken die doorlopen in de schuttingen zodat één geheel ontstaat. In de berging is een geïntegreerde zitbank bedacht die in combinatie met de lounge-meubelen gebruikt kan worden.

Duurzaam sedumdak in de achtertuin

Bij een stadstuin is er niet altijd genoeg ruimte om veel duurzame elementen toe te passen. Ook in deze tuin was grotendeels betegelen noodzakelijk gezien de wens om er te eten en te loungen. Echter hebben we op slimme wijze aan de duurzaamheid gedacht door bovenop de berging een sedumdak te creëren. Goed voor de biodiversiteit en ook nog eens veel leuker om op uit te kijken vanuit de bovenste verdiepingen!

In de achtertuin is o.a. gekozen voor een sierlijke langbloeiende Geranium ‘Rozanne’. Deze geeft lang kleur aan de tuin en vormt met z’n wat warrige groeiwijze een mooi contrast met de strakke vormen in de tuin. Ook de losse siergrassen voor de berging zorgen voor contrast. De groenblijvende Geranium-soort links voor de afscheiding ook vanuit de woning goed te zien.

De voortuin

De hagen geven op termijn privacy en de losse vormen van onder andere de siergrassen doorbreken de strakke lijken van de tuin. Er is gebruik gemaakt van langbloeiende sierlijke vaste planten en heesters zoals Hydrangea paniculata ‘Limelight’ (pluimhortensia) en de Geranium ‘Rozanne’.

Wilt u ook een volledige tuin make-over?

Wij helpen graag met zowel het ontwerp als de volledige renovatie van uw tuin. In deze tuin hebben wij tevens het bij House of Green bestelde design tuinmeubilair geïnstalleerd nadat de renovatie afgerond was, een totaalaanpak van ontwerp tot inrichting dus! Neem contact op met één van onze hoveniers om de mogelijkheden voor uw tuinrenovatie of aanleg van uw nieuwe tuin te bespreken.