DUURZAME TUIN

Allure Tuinen zet structureel in op duurzaamheid, maar wat betekent dat voor onze tuinprojecten? Een duurzame tuin is vooral een groene tuin en dat past helemaal in de visie van Allure Tuinen. Een levende tuin waar u de natuur kunt beleven. Een duurzame tuin is beter voor het klimaat, de gezondheid en helpt om wateroverlast te beperken. Zo draagt u met uw tuin bij aan een duurzamere toekomst.

Een duurzame tuin is niet duurder

Graag vertellen wij meer over het belang én de voordelen van een duurzame tuin. En niet onbelangrijk; een duurzame tuin betekent niet meteen een dure tuin! Onze groenspecialisten starten altijd met het analyseren van uw huidige tuin en het inventariseren van uw wensen. Hoe duurzaam is uw tuin nu? Welke elementen kunnen behouden worden of hergebruikt? Hierna wordt het vervolgtraject gestart waarin het ontwerpen van de nieuwe tuin aan bod komt.

Duurzaam tuinontwerp

Met het aansluitende ontwerpproces houden wij rekening met duurzame toepassingen en materialen. Waar mogelijk worden duurzame oplossingen geïntegreerd in het ontwerpplan en zullen de ontwerpers ideeën aandragen voor duurzame opties welke voor uw tuin geschikt zijn. De keuze is uiteindelijk aan u, maar onze ontwerpers en hoveniers zijn er om u te informeren over de verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen die er zijn om duurzaamheid te integreren in uw nieuwe tuin. De kosten voor alle opties en materiaalkeuzes worden tijdens het ontwerpproces al in kaart gebracht. U komt dus komt niet voor verrassingen te staan zodra de offerte voor de tuinaanleg of -renovatie aan u gepresenteerd wordt.

Wat is een duurzame tuin?

  • Een duurzame tuin creëert een gezonde, natuurlijke leefomgeving. Regenwater wordt opgevangen voor het bewateren van borderbeplanting en beperkt dus verspilling van drinkwater.
  • Zorgt voor meer biodiversiteit; meer vlinders en bijen voor bestuiving van (voedsel)gewassen en meer vogels en andere (zoog)dieren.
  • Koelt de omgeving af door toepassing van voldoende groen.
  • Laat overtollig water gedoseerd naar de ondergrond afvloeien en niet in één keer naar het riool.

Kenmerken duurzame Allure Tuinen tuin:

  • Gevarieerde beplanting (hoog en laag) met jaarrond bloei/vruchten voor de vogels en insecten.
  • Voldoende schaduw en verkoeling van beplanting (dit is een wezenlijk verschil met schaduw door overkappingen of zonneschermen).
  • Open water en/of wateropvang zodat regenwater niet (direct) in het riool terecht komt.
  • Heerlijke terrassen om te ontspannen, maar waar wel nagedacht is over waterafvoer/waterdoorlatendheid en verkoelende elementen.
  • Toepassing en gebruik van duurzame materialen die niet nadelig zijn voor mens, natuur en klimaat.