Home > Tuinontwerp

Tuinontwerp

Een prachtig ontwerp maken is geen doel op zich. Het gaat om het creëren van een tuin-omgeving waarin u zich herkent en die de juiste sfeer uitademt. Een tuin met karakter, in uw stijl en in harmonie met uw budget. Al onze ontwerpers zijn doordrongen van deze benadering.

Het toverwoord is om samen met u tot een perfect eindresultaat te komen. Uiteraard bieden wij u op basis van uw wensen een concreet advies en ontwerp aan. Duidelijke afstemming vooraf en geen verrassingen in de uitvoering of achteraf.

Introductievideo

Stappen tuinontwerp

 • 1. Kennismaking

  Allereerst maken wij graag kennis met u en uw tuin. We maken een afspraak bij u thuis waarin we de wensen bespreken en de tuin bekijken. Vervolgens geven we een aantal verkennende adviezen en ideeën en we bepalen wat de kosten zijn voor het maken van het tuinontwerp.

 • 2. Tuin Beleefscan

  De Tuin Beleefscan® is een digitale ontwerptool die helpt om uw tuinwensen en voorkeuren te inventariseren. De vragen hebben betrekking op diverse tuinaspecten zoals vormen, beplanting, kleuren etc. Na het beantwoorden van de tekstvragen en fotokeuzen wordt er een prachtig moodboard gecreëerd van uw tuinbeleving en ontstaat richting voor het tuinontwerp.

 • 3. Tuinontwerp

  Met de besproken wensen, de verzamelde meetgegevens en onze ervaring als uitgangspunt, maken onze tuinontwerpers een voorlopig tuinontwerp. Dit voorlopige tuinontwerp wordt aan u gepresenteerd om een visuele indruk van de mogelijkheden van uw tuin te geven. Met de input die uit deze presentatie komt, maken wij het tuinontwerp op schaal en in kleur definitief.

 • 4. 3D tuinontwerp

  Het laten maken van een 3d tuinontwerp geeft extra dimensie aan uw tuin en behoort tevens tot de mogelijkheden. Aan de hand van uw wensen werken onze tuinontwerpers een 3d tuinontwerp voor u uit. Vanuit elke mogelijke hoek is de tuin te bekijken. Hierdoor krijgt u vóór de aanleg een nog realistischer beeld van uw toekomstige tuin. Enkele voorbeelden zijn op onze site te vinden.

 • 5. Beplantingsadvies

  Door de vele verschillende bomen en planten is het lastig om een soortkeuze te maken en te bepalen welk onderhoud de diverse soorten met zich meebrengen. Wij zien beplanting als één van de belangrijkste onderdelen van een tuin en een beplantingsadvies hoort als service bij ons tuinontwerp. Op die manier heeft u in de winter groene structuren en in de overige jaargetijden kleur door fraaie bloem- & bladcombinaties.

 • 6. Offerte

  Aansluitend aan het maken van het tuinontwerp maken wij graag een offerte voor de aanleg van de tuin. Doordat wij betrokken zijn bij het ontwerpproces, kennen wij de gedachten van de tuinontwerpers en sluit de offerte naadloos aan bij het tuinontwerp.

Tarieven Tuinontwerp (incl. btw)

Oppervlakte in m2 Kosten tuinontwerp Kennismaking
0 – 100 € 675,- Maak afspraak
100 – 200 € 825,- Maak afspraak
200 – 400 € 955,- Maak afspraak
400 – 800  € 1085,- Maak afspraak
800 – 1.000 € 1225,- Maak afspraak
> 1.000 Op aanvraag Maak afspraak

 

Wat vinden klanten van ons?

Advies nodig van Jacqueline?

Jacqueline Moritz
Tuinontwerper