Home > Hovenier > Tuinaanleg Naaldwijk

Tuinaanleg Naaldwijk

Bij deze fraai ontworpen, moderne woning in Naaldwijk is gekozen om de tuin dichtbij de woning geen dominante uitstraling te laten hebben ten opzichte van de woning. Verder was de wens de tuin functioneel te maken en moest deze worden voorzien van een koikarper vijver. Er is gekozen om de materialen in de tuin éénduidig te laten zijn en maximaal aan te laten sluiten bij de uitstraling van de woning.

Vijver in Naaldwijkse achtertuin

De verhoogde randen van de vijver en borders in de voortuin en de verhoogde vijver t.b.v. Koi-karpers in de achtertuin, hebben allen dezelfde uitstraling door het consequent gebruik van cortenstaal. De erfgrens is voor een groot deel gemaakt van een geluidswerende wand met levend groen. Ruime terrassen op diverse plaatsen in de tuin geven de mogelijkheid om de tuin en de woning van diverse kanten te beleven.

Tuinaanleg, Terrasoverkapping en beplanting

Naast de tuinaanleg geven de jacuzzi en terrasoverkapping de Naaldwijkse tuin de nodige luxe. Als groene verbinding tussen de diverse terrassen is er een gazon aangelegd dat rust en ruimte geeft. De gekozen beplanting is dicht bij de woning aangebracht in grote groepen van een beperkt aantal soorten die laag blijven. Verder van de woning af is gekozen voor beplanting die hoger wordt, meer kleur geeft en diversiteit laat zien.

 

Tuinaanleg-Hovenier-Naaldwijk

Bekijk het Tuinontwerp – Tuin in  Naaldwijk

 

Terug naar overzicht